5.2.2017

Elämäni sekavin viikko


Nyt on ensimmäinen viikko saatu päätökseen täällä Maastrichtissa. Viime viikon lauantaina lensin Amsterdamiin, vietin siellä pari päivää, ja maanantaina siirryin junalla tänne. Junamatka menikin oikein mukavasti siihen asti, kun yhtäkkiä piti vaihtaa junasta bussiin loppumatkan ajaksi, sillä joku oli ilmeisesti hypännyt junan alle. Eli positiivisesti lähti viikko käyntiin, mutta tästäkin selvittiin.

Kun saavuttiin määränpäähän (aivan liian myöhään luonnollisesti), kamat ehti jättää vain pikaisesti kämpälle ja ensimmäiset vaihtaritapahtumat jo alkoivat. Ja ne onkin jatkuneet tähän päivään saakka, vaikka itse skippasinkin pari päivää, koska onnistuin saamaan kivan flunssan tähän väliin. Huomenna olisi aloitettava opinnot ihan virallisesti, tähän viikkoon kuului vain pari pakollista introduction-päivää, joilla selitettiin yliopisto-opiskelusta täällä, ja muutenkin juttuja koko kaupungista. On jännä nähdä, miten opinnot lähtee täällä käyntiin, kun opetustapa on aivan täysin poikkeava siitä, mihin Suomessa ollaan totuttu. Mutta kyseisestä aiheesta lisää ehkä joskus myöhemmin, kun sen pääsee käytännössä kokemaan.

Yleiset fiilikset Alankomaista ja täällä olemisesta ovat kyllä toistaiseksi ainakin erittäin positiiviset. Oikeastaan olo on ollut parempi, kuin Suomessa pitkään aikaan, ja on kiva huomata, kuinka ihan itsekseenkin pärjää, eikä niihin uusiin ihmisiin tutustuminen niin hankalaa ole. Pari kertaa ollaan päästy jo kokemaan sateita täällä, ja taivas on suurimman osan ajasta harmaa, mutta lämpötila huitelee siellä +10 asteen tienoilla, joten ei ole säätilakaan tuntunut pahalta. Lunta en kaipaa, enkä ainakaan vielä mitään muutakaan Suomesta. Olo on hyvin seesteinen ja onnellinen, vaikka tuntuu, että tän viikon aikana koko elämä on kääntynyt ihan täysin ympäri. Kaikki on tällä hetkellä hyvin sekavaa, ja olen edelleen ihan täysin hukassa tässä kaupungissa ja kujen Google Mapsin avulla, mutta eiköhän se tästä hiljalleen ala selkiytyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti